Potpisan Sporazum o sufinanciranju nastupa na sajmovima u 2011.-oj godini

Potpisivanje_Sporazuma_o_sufinanciranju_nastupa_na_sajmovima_2011Međimurski župan Ivan Perhoč i predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Slavko Faltak danas su potpisali Sporazum o sufinanciranju projekata i aktivnosti Obrtničke komore u 2011.-oj godini, čime se već treću godinu za redom međimurskim obrtnicima daje prilika da po vrlo povoljnim uvjetima promoviraju svoje proizvode i djelatnosti na sajmovima i manifestacijama u zemlji i inozemstvu. Ukupni iznos s kojim će Međimurska županija sudjelovati u sufinanciranju aktivnosti iznosi 70.000,00 kn, a sredstva su osigurana u Proračunu Međimurske županije za 2011. godinu, u stavci Programa promotivnih aktivnosti gospodarstva, pa je uz početno sufinanciranje od 50% od strane Hrvatske obrtničke komore, obrtnicima omogućeno da  primjerice na sajmovima u Virovitici, Zagrebu, Mostaru, Gudovcu, Puli, Splitu i Križevcima nastupe besplatno.

 


 

Prilikom potpisivanja Sporazuma istaknuto je da je međimurskim obrtnicima zahvaljujući sufinanciranju Međimurske županije i Hrvatske obrtničke komore u ukupnom iznosu od  140.325,75 kuna prošle godine omogućen besplatan nastup na 5 sajmova u Hrvatskoj, te na dva inozemna sajma (Mostar i Graz). Tu mogućnost iskoristilo je ukupno 50 izlagača.

 

Predsjednik  Faltak je zahvalio Međimurskoj županiji na pomoći, posebno Upravnom odjelu za gospodarstvo, promet i europske integracije s kojim Komora uspješno surađuje, naglasivši da se bi primjer Međimurske županije trebale slijediti općine i gradovi jer svako ulaganje u obrtništvo, daje višestruke rezultate.


Malim koracima, ali ciljano, osmišljeno i sustavno podiže se kvaliteta promotivnih aktivnosti međimurskih obrtnika i u krizom pritisnutim vremenima, pa su već u punom zamahu pripreme za nastup na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru. Od ostalih planiranih nastupa, najviše se promotivnih aktivnosti vezanih uz predstavljanje gospodarskih, kulturnih i turističkih potencijala  očekuje prilikom održavanja 14.obrtničkog sajam Istre koji će se u listopadu održati u Puli .

Detaljne informacije o nastupima na sajmovima možete dobiti u Obrtničkoj komori Međimurske županije. Kontakt osoba Robert Varga, stručni suradnik za informiranje i sajmove tel/fax 040 311 515, e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .