Ceh frizera i kozmetičara

Dani ljepote 2014. - niz seminara, radionica i prezentacija

Dani ljepote 2014Ne propustite 16. izdanje DANA LJEPOTE koje će se od 07.-09.ožujka 2014. održati na Zagrebačkom velesajmu.
Sajam Dani ljepote namijenjen je profesionalcima iz kozmetičke branše, proizvođačima, trgovcima i kupcima preparativne i dekorativne kozmetike, aparata, opreme i pribora koji se koriste u kozmetičkim i frizerskim salonima, ali i edukatorima i rekreativcima koji brinu o kondiciji, ljepoti i oblikovanju tijela svakodnevnim rekreativnim vježbanjem.
Budite i Vi dio manifestacije na kojoj će se održati
seminari, radionice, prezentacije i edukacije.

Više...

Frizeri u rukavicama

Boris_Lukovnjak_u_BerlinuKožne bolesti uzrokovane radom danas su najčešće profesionalne bolesti u razvijenim zemljama. Njihovo rano prepoznavanje i uvođenje mjera prevencije mogu značajno smanjiti njihovu pojavu. Projektom „Safehair 2.0“ Universität Osnabrück iz Njemačke, u suradnji s European Employee and Employeer Associations Coiffure EU i Uni Europa Hair & Beauty Global Union želi se poboljšati zdravlje i sigurnost na radu europskih frizera, s naglaskom na brigu kože i izloženost raznim preparatima. Upravo ovo je bila i središnja tema skupa koji se od 29.02.-02.03.2012. održavao u Berlinu na kojem su predstavnici trinaest europskih država raspravljali i o uvođenju mjera za zaštitu kože na europskoj razini, odnosno o vrednovanju zdravlja kože i mjerama za njenu zaštitu na radnom mjestu.
Više...

Frizeri i kozmetičari Međimurja na udaru inspekcijskih službi

Sastanak_Ceha_frizera_i_kozmetiara_OK_Meimurske_upanijeFrizerski i kozmetički saloni Međimurske županije, posljednjih su dana pod pojačanim nadzorom inspekcijskih službi zaštite na radu. Naime, prema Zakonu o radu (NN 49/04) i frizerski i kozmetički saloni obvezni su poštivati mjere zaštite na radu koje su opisane općim odredbama Zakona o zaštiti na radu ( NN., br. 59/69, 94/96 i 114/03), odnosno obvezni su u ovlaštenoj ustanovi izraditi procjenu opasnosti, osposobiti se za obavljanje poslova zaštite na radu, odnosno osposobiti zaposlenike za rad na siguran način. Ispitane i pregledane trebaju biti električne i gromobranske instalacije, strojevi i uređaji s posebnim opasnostima i faktori radnog okoliša, te se treba osposobiti osoba za pružanje prve pomoći.

 

Više...

Suradnja Ceha frizera i kozmetičara HOK-a i SHF-a

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK) potpisat će sporazum o suradnji sa Savezom hrvatskih frizera (SHF), kojim će se definirati zajedničko sudjelovanje u organizaciji državnih natjecanja te sudjelovanja hrvatske frizerske i kozmetičarske reprezentacije na svjetskom prvenstvu, zaključeno je na jučerašnjoj sjednici Ceha frizera i kozmetičara HOK-a, održanoj u Zagrebu.

detalji ..