Ceh uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge

Ceh uslužnog obrta i obrta za intelektualne djelatnosti ( mandat 2022. - 2026.)

logo UO MŽDana 08.lipnja 2022.godine u dvorani za sjednice Udruženja obrtnika Međimurske županije održani su IZBORI za mandatno razdoblje 2022.-2026. godine.
Na temelju čl.10. i čl.45. Statuta Udruženje obrtnika Međimurske županije održani su izbori za tijela Udruženja obrtnika Međimurske županije koje je vodio dotadašnji Predsjednik Franjo Cimerman.

Na sjednici se biralo:
a) Predstavnike u Skupštinu Udruženja – 18 člana
b) Predsjednika Ceha uslužnog obrta
c) Potpredsjednika Ceha uslužnog obrta
d) Predstavnika u skupštinu POK-a – 13 člana
Više...

Ceh graditeljstva o nacrtu novog pravilnika o licenciranju

Na sjednici Ceha graditeljstva Hrvatske obrtničke komore (HOK), održanoj u petak, 13.veljače 2009., članovi ceha iznijeli su svoja mišljenja i primjedbe na nacrt novog Pravilnika o suglasnosti za započinjanje obavljanja djelatnosti građenja, tzv. licenciranju.

Ceh graditeljstva zatražit će, da se od građevinskih tvrtki koje podnesu zahtjev za dobivanje licence, traži da dokažu adekvatnu tehničku opremljenost, sukladno kategoriji za koju traže licencu, na način da u svom vlasništvu imaju najmanje 50 posto minimalno potrebne opreme za izvođenje pojedinog građevinskog rada. Time bi se onemogućilo da licence za gradnju dobiju tzv. građevinske tvrtke, kojima građenje nije temeljna djelatnost.

Hrvatska obrtnička komora zatražit će i da članovi Ceha graditeljstva HOK-a ponovno uđu u povjerenstva za dodjelu suglasnosti, a ne da odluke o licencama donose djelatnici Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, kako je propisano novim Zakonom o arhitektonskim i inženjerskim poslovima i djelatnostima u prostornom uređenju i gradnji (NN 152/08).

Ceh će uputiti ministarstvu popis još nekih radova za koje prema mišljenju obrtnika građevinara, ne bi trebala suglasnost, te popis radova za koje smatraju da trebaju ući u kategoriju manje složenih radova

Prilagodba kemijskih čistionica europskim standardima

Na današnjoj sjednici Sekcije njega tekstilija, koja djeluje u okviru Ceha uslužnog obrta i obrta za intelektualne usluge gospodarskog karaktera HOK-a, govorilo se o problemima čistionica s otvorenim sustavom te zahtjevima Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva za izradom liste takvih čistionica.

detalji..