Stipendiranje

Objavljen natječaj za stipendiranje učenika obrtničkih zvanja za šk.god. 2018./2019.

naucniciObrtnička komora Međimurja i ove godine nastavlja s projektom stipendiranja učenika za deficitarna obrtnička zvanja. Projekt već tradicionalno financijski podupiru Međimurska županija i Grad Čakovec koji zajedno s Gradom Prelogom, Gradom Mursko Središće i općinama Orehovica, Nedelišće, Mala Subotica i Belica osigurava sredstva za dodjelu stipendija određenom broju učenika koji se jave na natječaj s prebivalištem na njihovom području.

Svi koji se žele natjecati za stipendiju moraju ispunjavati sve uvjete i dostaviti svu dokumentaciju koja se traži prema natječaju koji objavljujemo, zajedno s obrascima za natječaj.

Prijavnice s kompletnom dokumentacijom treba dostaviti u Obrtničku komoru Međimurja, 40000 Čakovec, I.G.Kovačića 4, najkasnije do 31. listopada 2018. godine.

Natječaj                   Prijavnica                Izjave                     

Obavijest kandidatima za stipendije

vazna-obavijestS obzirom da smo s prvim danima nove godine dobili nekoliko upita roditelja vezanih uz potpisivanje ugovora o stipendiranju i objavi rezultata Projekta „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ natječaja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, s upitom smo se obratili izravno Ministarstvu, te dobili slijedeći odgovor :  „ Poštovani, prijave za projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ su u obradi. Status svoje prijave svaki učenik može pratiti unosom OIB-a Prijavitelja (Moja prijava) na sljedećem linku: http://poticaji.mingo.hr/. Očekujemo da će rezultati za Projekt „Stipendiranje učenika u obrtničkim zanimanjima“ biti objavljeni tijekom siječnja 2018. godine. „
Više...

Objavljen natječaj za stipendiranje deficitarnih obrtničkih zvanja

soboslikarObrtnička komora Međimurja i ove godine nastavlja s projektom stipendiranja učenika za deficitarna obrtnička zvanja. Projekt već tradicionalno financijski podupiru Međimurska županija i Grad Čakovec koji zajedno s Gradom Prelogom, Gradom Mursko Središće i Općinom Orehovica osigurava sredstva za dodjelu stipendija određenom broju učenika koji se jave na natječaj s prebivalištem na njihovom području.

Svi koji se žele natjecati za stipendiju moraju ispunjavati sve uvjete i dostaviti svu dokumentaciju koja se traži prema natječaju koji objavljujemo, zajedno s obrascima za natječaj.

Prijavnice s kompletnom dokumentacijom treba dostaviti u Obrtničku komoru Međimurja, 40000 Čakovec, I.G.Kovačića 4, najkasnije do 21. rujna 2017. godine.

Natječaj           Prijavnica           Izjave

Obavijest za kandidate za stipendije

obavijestObjavljujemo privremenu rang listu kandidata za stipendije Obrtničke komore Međimurske županije.

Nakon objave rezultata natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta, svi učenici koji će tamo dobiti stipendije bit će brisani s ove liste, te će se objaviti konačna lista kandidata s koji će biti sklopljeni ugovori o stipendiranju.

Privremena rang lista kandidata za stipendije

Manje sredstava - manje stipendista

stipendiranje 2015-2016Obrtnička komora Međimurja i ove godine raspisuje natječaj za stipendiranje deficitarnih obrtničkih zvanja no ove su godine sredstva za to bitno smanjena. Razlog za smanjenje je to što je Ministarstvo poduzetništva i obrta od ove godine (nakon 12 godina uspješne suradnje s Obrtničkom komorom) odlučilo samostalno davati stipendije za područje cijele RH. Zato se sada svi učenici za ova zvanja s područja RH, žele li njihovu stipendiju, moraju javiti direktno Ministarstvu i vrlo je upitno koliko će učenika s područja naše Županije dobiti stipendiju. Javni poziv je objavljen na njihovim stranicama minpo.hr, a vijest i link o tome objavili smo još 11. kolovoza 2015. (vidi vijest ispod)
Unatoč, blago rečeno, neobičnom potezu Ministarstva Obrtnička komora Međimurja, uz pomoć Međimurske županije, gradova Čakovec i Prelog te Općine Orehovica nastavlja sa stipendiranjem učenika u deficitarnim obrtničkim zvanjima, ali u znatno smanjenom obujmu. 2014./2015. školske godine stipendirano je 56 učenika dok će sada sredstava biti za svega 20-ak učenika. Primati će stipendiju u visini 600 kuna i to 10 mjeseci (od 9./15. do 6./16.).
Svi koji se žele natjecati za stipendiju moraju ispunjavati sve uvjete i dostaviti svu dokumentaciju koja se traži prema natječaju koji objavljujemo, zajedno s obrascima za natječaj.
Prijavnice s kompletnom dokumentacijom treba dostaviti u Obrtničku komoru Međimurja, 40000 Čakovec, I.G.Kovačića 4, najkasnije do 10. rujna 2015. godine.
Više...

«Početak«12»Kraj»

Stranica 1 od 2