Poziv obrtnicima da se upišu na listu za prioritetno cijepljenje

koronavirusHrvatska obrtnička komora u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo priprema treću fazu realizacije Plana cijepljenja protiv bolesti COVID – 19 koja bi trebala obuhvatiti poslovni sektor.

Pozivamo zainteresirane obrtnike i njihove zaposlenike da se jave u Udruženje obrtnika Međimurske županije, Park Rudolfa Kropeka 1, Čakovec, 040 310 405, Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript   te se upišu na listu za prioritetno cijepljenje.


S obzirom na brojne specifičnosti raznih djelatnosti, u pripremi treće faze cijepljenja svaki zainteresirani poslodavac sebe i svoje zaposlenike koji su zainteresirani za cijepljenje razvrstava u dvije grupe prioriteta. Prioritet broj 1. su zaposlenici koji imaju najviši rizik jer su zbog specifičnosti radnog mjesta u nemogućnosti održavati fizički razmak s drugim zaposlenicima, ili klijentima i/ili ne mogu koristiti zaštitnu opremu. Prioritet broj 2. su oni s nižom razinom rizika.

Važno je napomenuti da iskazivanje interesa za uvrštavanje na listu prioriteta u ovom trenutku ni na koji način ne utječe na već iskazani interes za cijepljenje bilo putem liječnika obiteljske medicine ili internetskih platformi te se isti ne treba otkazivati do trenutka poziva na cijepljenje od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.