Sedam zahtjeva obrtnika budućoj vlasti

s_konferencije_za_novinareSukladno odluci Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore kojom se budućoj vlasti u Republici Hrvatskoj upućuje 7 zahtjeva na temelju kojih bi se , po mišljenju čelništva hrvatskih obrtnika, trebala temeljiti buduća gospodarska politika, danas je predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije, Slavko Faltak održao konferenciju za novinare.

Faltak je istaknuo da se navedenih 7 zahtjeva odnosi na ona područja gospodarske politike koja predstavljaju glavne poluge u radu i daljnjem opstanku hrvatskog obrtništva. Od buduće vlasti obrtnici traže uvođenje financijske discipline na tržištu, kvalitetnije obrazovanje, jednakopravni položaj gospodarskih subjekata u poslovanju, sudjelovanje u oblikovanju gospodarske politike, povećanje konkurentnosti, fleksibilnost korištenja radne snage te osnivanje ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva.

Hrvatska obrtnička komora će ovih 7 zahtjeva uputiti političkim strankama od kojih se očekuje da se o njima očituju prije izbora. Nakon izbora, bez obzira koja god politička opcija pobijedila, obrtnici će ustrajati da se njihovi zahtjevi riješe te da država postane najmoralniji poduzetnik.

Preuzmite informaciju za medije u Microsoft word dokumentu