Nove preporuke HZJZ-a za rad ugostiteljskih objekata

baroviUgostiteljski objekti od srijede, 14. listopada mogu raditi od 6 do 24 sata, odluka je o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena u ugostiteljstvu koju je u utorak poslijepodne objavio Stožer civilne zaštite RH.

Tom se odlukom privremeno, za vrijeme dok traje epidemija bolesti covid-19 uređen način rada i ograničeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga, navodi se na web stranicama Stožera. Odluka se primjenjuje od 14. listopada i odnosi se na sve vrste ugostiteljskih objekata, kao i na pružatelje ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), osim za usluge smještaja. Odluka se ne odnosni na hotele i kampove i ostale ugostiteljske objekte za smještaj, osim za ugostiteljske objekte drugih skupina koji rade u njihovom sastavu.


Na prijedlog županijskog stožera civilne zaštite radno vrijeme ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga može se, za područje pojedine jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, dodatno ograničiti, napominju iz Stožera. Pravne ili fizičke osobe koje upravljaju ugostiteljskim objektima, pružatelji ugostiteljskih usluga u domaćinstvu i OPG-ovi obvezni su organizirati rad u skladu s općim i posebnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) te osigurati da se njihovi zaposlenici i gosti pridržavaju utvrđenih epidemioloških mjera, navodi se u odluci o privremenom uređivanju rada i ograničavanju radnog vremena ugostiteljskih objekata i drugih pružatelja ugostiteljskih usluga.

Preporuke za sprječavanje infekcije u ugostiteljskim objektima s terasama i bez njih te u ugostiteljskim objektima u smještajnim kapacitetima (11/10/2020)
Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 tijekom održavanja svadbenih obreda i slavlja (PDF, 101.8 KB) (11/10/2020)
Preporuke za korištenje maski za lice, medicinskih i zaštitnih maski (12/10/2020)
Preporuke za obavljanje djelatnosti pripreme i posluživanja hrane (catering) tijekom epidemije COVID-19 (12/10/2020)
Preporuke za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19 u ugostiteljskoj djelatnosti noćnih barova i klubova (11/10/2020)